COMUNICAT DE PRESĂ

Pe data de 2 noiembrie 2022, în jurul orei 12.50, la Școala Gimnazială ”Profesor Ion Vișoiu” din localitatea Chitila, județul Ilfov, a avut loc un incident produs în urma folosirii, de către un elev din clasa a VII-a, a unui spray lacrimogen, în grupul sanitar.

Incidentul a fost semnalat prompt conducerii, de către profesorul de serviciu, luându-se decizia de evacuare a elevilor în curtea școlii pentru o oră și jumătate, timp în care spațiul școlar a fost aerisit, elevii fiind supravegheați în permanență de cadrele didactice.

În baza protocolului de colaborare dintre unitatea de învățământ și Poliția orașului Chitila, a fost sesizată poliția, astfel încât în unitate s-au deplasat agenți de poliție care au comunicat cu cadrele didactice cu privire la gestionarea corectă a situației.

Întrucât două eleve s-au simțit rău, a fost apelat numărul de urgență 112, la fața locului deplasându-se ambulanța. Paramedicii au consultat mai mulți elevi, unul singur fiind transportat la spital pe fondul unui atac de panică, fiind în afara oricărui pericol.

După producerea acestui incident, în unitatea de învățământ se derulează procedura de cercetare a faptelor de către Comisia pentru prevenirea si eliminarea violenţei, a faptelor de corupție și a discriminării în mediul şcolar și promovarea interculturalității. Conform regulamentului de organizare și funcționare a unității, se fac demersuri pentru ca elevul care a produs incidentul să intre într-un program de consiliere, școala beneficiind de cabinet și profesor consilier.

Noutăți

Anunturi

Autentificare