Noaptea Cercetătorilor.

Echipa consorțiului ReCoNnect, organizatoare a evenimentului european „Noaptea Cercetătorilor Europeni” din București, are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi împreună cu elevii dumneavoastră la ediția din 2022 a acestui eveniment menit să faciliteze interacțiunea dintre cercetători și public. Manifestările vor avea loc anul acesta:

 • La București, Noaptea Cercetătorilor se va desfășura vineri, 30 septembrie, între orele 16.00 – 22.00 în Parcul Izvor, Rondul Bicicliștilor. Programul include: observații astronomice, ateliere interactive pentru copii, spectacole cu roboți, tombolă și concursuri cu premii, experimente cu ferofluide, senzori, plasme, azot lichid și surse de energie verde, dar și alte fenomene spectaculoase, incursiuni interactive în meseria unui geolog, a unui astronaut, a unui biolog sau chiar a unui spion.
 • La Măgurele, evenimentul se desfășoară a doua zi, sâmbătă, 1 octombrie, între orele 14.00 – 21.00 în Piața Centrală a orașului. Institutele de cercetare de pe platforma de la Măgurele participă cu cercetători care vor prezenta cele mai interesante tendințe în știință. Concursuri deschise publicului larg, experimente live și multe momente artistice așteaptă publicul în Măgurele.

Vă reamintim că evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni are loc în fiecare an, simultan în 25 de țări, în ultima vineri din luna septembrie. În România consorțiul ReCoNnect organizează evenimente în 20 localități din România, și anume București, Cluj-Napoca, Galați, Suceava, Timișoara, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brăila, Buzău, Măgurele, Pitești, Satu Mare, Fălticeni, Focșani, Târgu Neamț, Geoparcul UNESCO Țara Hațeg, Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, Geoparcul UNESCO (aspirant) Oltenia de sub Munte, Geoparcul Carpaterra.

Vă invităm să luați parte la eveniment cu un grup organizat de elevi. vă rugăm să completati următorul FORMULAR DE INSCRIERE sau sa ne transmiteți un mesaj și lista participanților la adresa ( Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ). Veți primi în cadrul evenimentului, la INFO Point, diplome de participare în calitate de profesor coordonator grup.

Alte detalii privind activităţile preconizate vor fi actualizate permanent pe site-ul proiectului

Vă mulţumim și așteptăm în număr cât mai mare,

Echipa ReCoNnect

Organizatori ai evenimentului în București:

 • Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”
 • Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei
 • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
 • Institutul de Ştiinţe Spaţiale
 • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor
 • Facultatea de Fizică a Universității din București
 • Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universității din București
 • Facultatea de Jurnalism şi Comunicare a Universității din București
 • Institutul de Fizică Atomică

Accesul este liber!

Descarca Posterul activitatii

 

Noutăți

Autentificare