Mesajul Inspectorului Scolar General la inceput de an scolar 2015-2016

Dragi elevi și profesori, stimaţi părinți,

În ziua de 14 septembrie 2015, școala își redeschide porțile, anunțând începerea unui nou an școlar, pe care ni-l dorim încărcat de rezultate frumoase. Deschidem anul școlar 2015-2016 cu bucuria de a putea transmite întregii comunități educaționale din județul Ilfov - elevilor, cadrelor didactice, părinților, reprezentanților autorităților județene și locale – mesajul echipei Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, al meu personal, în calitate de inspector școlar general: un nou an școlar plin de reușite,  care să aducă un plus de încredere și de performanță în școlile noastre!

Dragi elevi, bine aţi revenit la şcoală! Gândurile noastre se îndreaptă în mod special către elevii din clasa pregătitoare și din clasa I, ca și către proaspeții liceeni. Le urăm mult succes lor și tuturor celorlalți elevi și preșcolari!

Noi, dascălii voștri, ne dorim ca în noul an şcolar să depuneți eforturi susținute de a vă forma, de a accede la noi cunoștințe, la noi competențe care vă vor transforma și vă vor ajuta să vă dezvoltați personalitatea și să îmbrățișați, mai târziu, cariera dorită. Şcoala, profesorii, părinții vă vor ajuta să aveţi instrumentele necesare pentru a face faţă la provocarea continuă de adaptare la nou, dar este esențial efortul vostru personal, este nevoie să deveniți din ce în ce mai interesați de școală, mai atașați de valorile ei.

Dragi profesori, stimați colegi directori ai unităților de învățământ, vă mulțumim pentru munca depusă în anul școlar trecut și vă cerem, la rândul dumneavoastră, atașament față de școală, responsabilitate maximă în susținerea actului educațional, înţelegerea profundă a importanței educaţiei în societate.

Stimați părinți, vă mulțumim pentru efortul zilnic pe care îl faceți în susținerea parcursului educațional al copiilor dumneavoastră și vă invit să vă implicați cât mai mult în viaţa şcolii. Doar printr-un parteneriat real şi corect între şcoală şi familie vom putea avea un învăţământ de calitate.

În dezvoltarea unei educaţii autentice pentru viaţă a copiilor noștri este esenţială cultivarea unei legături statornice şi a unei cooperări eficiente între şcoală, familie, comunitate locală. Adresăm astăzi mulțumirile noastre administrațiilor județene și celor locale, primarilor localităților din județul Ilfov pentru implicarea în buna administrare a unităților de învățământ și reiterăm dorința ca școlile din comunitățile pe care le administrează să fie din ce în ce mai pregătite să răspundă provocărilor unui mediu educațional concurențial!

Vă dorim tuturor multă sănătate, putere de muncă, un an școlar foarte bun, cu rezultate deosebite!

Inspector școlar general,

Prof. Coca CODREANU

Noutăți

Anunturi

Autentificare