Edusal 2.3

Este disponibilă pentru descărcare de pe Portalul EduSAL versiunea 2.3 a aplicatiei desktop (varianta exe şi zip).

Modificările aduse la versiunea 2.3 faţă de versiunea 2.2.3 sunt următoarele:

1. A fost implementat algoritmul de plafonare drepturi salariale în aceleaşi condiţii conform O.U.G nr.83/2014 pentru salariaţii personal didactic care ies din condiţiile O.U.G. nr.103/2013.

NOTA! Pentru implementarea acestui algoritm a fost definit în baza de date un nou câmp = “Diferenţă plafonare” a cărui valoare este egală cu suma diferenţelor pozitive dintre valoarea de la luna anterioară şi valoarea de la luna curentă pentru sporurile permanente.

Aceste sporuri permanente conform Legii nr. 63/2011 sunt:
- Spor predare simultană
- Spor zone izolate
- Spor condiţii vătămătoare
- Spor nevăzători
- Spor Legea 490 / 2004 pentru personalul didactic din ISJ-uri.

Drepturile pentru Practică pedagogică şi Majorare salariu încadrare (maxim 30% din salariul grilă conform Legii nr. 63/2011) nu sunt incluse în plafonare, nefiind considerate sporuri permanente.

Prin sintagma “în aceleaşi condiţii” se înţelege:
- Funcția se păstrează
- Vechimea în învăţământ creşte
- Salariul crește, nu scade
- Sporurile din componenţa salariului de bază cresc, nu scad
- Clasa Legea 284 / 2010 crește, nu scade.
- Sporurile în afara salariului de bază au aceeaşi valoare procentuală.

2. A fost inclusă validarea înregistrărilor cu CNP 13 de zero care nu sunt operate prin funcţionalitatea de post vacant. La trimitere statului de personal se va genera o eroare care nu va permite trimiterea lui la server. In aplicaţia centrală pentru statele de personal şi plată transmise anterior versiunii 2.3, se va activa alerta “T”.

3. La luna aprilie a fost identificată o problemă la preluarea istoricului de zile de stagiu pentru calculul concediilor medicale. Pentru corectarea acestei probleme trebuie acţionat butonul “Preluare istoric CM” la luna aprilie valabil pentru ultimul stat de plată închis.

4. A fost rezolvată problema de afişare a sporului de noapte în valori realizate la încadrările de cumul.

Pentru utilizatorii care au instalate versiunile anterioare v.2.3, vă informăm că nu puteţi trimite la server state şi nici primi răspuns de la server până nu instalaţi noua versiune ( v.2.3).

Atenţie! Dacă noua versiune a fost instalată prin autoupdate nu mai este nevoie să rulaţi din nou kitul disponibil pe Portalul EduSAL. Verificaţi instalarea noi versiuni în meniul de Actualizare unde ar trebui să aveţi la câmpul Versiune Program: 2.3.

Numai bine,
Echipa EduSAL 

Noutăți

Anunturi

Autentificare