• Mesaje Inspector Scolar General
  • Comunicate de presa
  • Program de lucru
  • Conducerea I.S.J. Ilfov

Program de lucru I.S.J. Ilfov

Luni - Joi 08:00 - 16:30
Vineri 08:00 - 14:00

Conducerea I.S.J. Ilfov

INSPECTOR SCOLAR GENERAL

Profesor Adriana STOICA

Program de audiente: Miercuri, orele 13:00 - 15:00

 

INSPECTOR SCOLAR GENERAL ADJUNCT

Profesor Dr. Cristina GHIȚĂ

Program de audiente: Luni, orele 14:00 - 16:00

 

INSPECTOR SCOLAR GENERAL ADJUNCT

Profesor Ion DOGARU

Program de audiente: Joi, orele 13:00 - 15:00

 

Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” în județul Ilfov #ÎntoarcereaLaȘcoală

Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” în județul Ilfov  #ÎntoarcereaLaȘcoală

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 15 aprilie 2021, începând cu ora 10.00, a avut loc conferința organizată în județul Ilfov, în cadrul campaniei naționale lansate de Ministerul Educației - ,,Vaccinare și testare pentru învățare”. 

photo-ministrul-educatieiSusținută la sediul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, din Calea 13 Septembrie nr. 209, București, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19, urmărită și online, conferința s-a desfășurat în prezența domnului Sorin-Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației, a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Ilfov precum și a reprezentanților autorităților publice județene, domnul Daniel-Tudorel Zamfir, Prefectul Județului Ilfov, domnul Andrei Scutelnicu, Subprefect, domnul Ștefan Rădulescu, Vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Inspector scolar general al Judetului Ilfov Adriana StoicaÎn deschiderea evenimentului, doamna Adriana Stoica, Inspector Școlar General, a prezentat contextul educațional județean și date privind stadiul vaccinării personalului din unitățile de învățământ din județul Ilfov: dintr-un total de 4742 de persoane, reprezentând personal didactic și nedidactic, s-au vaccinat 1652 de persoane, respectiv 34,84%, procentul cadrelor didactice fiind de 36,27% (1215 profesori).

În cadrul dezbaterii, la care au participat atât invitații cât și directorii unităților de învățământ de stat și particulare din județ, reprezentantul Consiliul Județean al Elevilor Ilfov, reprezentantul părinților, reprezentanții sindicatelor,  s-a pledat pentru  informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și prin testarea elevilor și a angajaților din sistemul educațional.
Domnul Ministru  Sorin-Mihai Cîmpeanu a susținut, prin intervențiile domniei sale și analiza altor probleme de interes, în această perioadă, pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ național și județean: programul național Școală după școală, măsuri de creștere a șanselor de succes școlar și succes la examenele naționale, necesitatea diminuării efectivelor de elevi la clase în școlile cu populație școlară numeroasă, concursul de directori.

Specialiștii în domeniul medical/epidemiologic prezenți la dezbatere, doamna dr. Cristina-Narcisa Danes de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov și domnul dr.Ștefan Busnatu, cardiolog, Prodecan la Facultatea de Medicină - U. M. F.  "Carol Davila", au adus în atenție situația epidemiologică, în acest context pandemic, la nivelul județului Ilfov, explicând, totodată importanța vaccinării și nevoia abordării științifice a acestui act voluntar, contribuind astfel, la diminuarea temerilor legate de efectele secundare ale vaccinării.
Conferința de astăzi, desfășurată în județul Ilfov, a susținut, astfel, principiul de bază al campaniei naționale, acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

Noutăți

Autentificare