• Mesaje Inspector Scolar General
  • Comunicate de presa
  • Program de lucru
  • Conducerea I.S.J. Ilfov

Program de lucru I.S.J. Ilfov

Luni - Joi 08:00 - 16:30
Vineri 08:00 - 14:00

Conducerea I.S.J. Ilfov

INSPECTOR SCOLAR GENERAL

Profesor Adriana STOICA

Program de audiente: Miercuri, orele 13:00 - 15:00

 

INSPECTOR SCOLAR GENERAL ADJUNCT

Profesor Dr. Cristina GHIȚĂ

Program de audiente: Luni, orele 14:00 - 16:00

 

INSPECTOR SCOLAR GENERAL ADJUNCT

Profesor Ion DOGARU

Program de audiente: Joi, orele 13:00 - 15:00

 

Informare privind modalitatea de suspendare a cursurilor față în față și trecerea unor unități de învățământ din județul Ilfov la cursuri în sistem online

COMUNICAT DE PRESĂ

Informare privind modalitatea de suspendare a cursurilor față în față și trecerea unor unități de învățământ din județul Ilfov la cursuri în sistem online

            Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind suspendarea cursurilor față în față și trecerea tuturor unităților de învățământ din județul Ilfov la cursuri în sistem online, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov, facem următoarele precizări:

            Funcționarea unităților de învățământ în contextul pandemic actual este reglementată de Ordinul comun nr. 5338/1082/1 octombrie 2021, care descrie explicit atribuțiile fiecărei structuri implicate în procesul de avizare sau aprobare a scenariilor de funcționare: consiliul de administrație al unității de învățământ, Direcția de Sănătate Publică, consiliul de administrație al inspectoratului școlar, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

            Potrivit dispozițiilor art. 3 alin 2 din ordinul menționat, ”În situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6 ”.

Întrucât fiecare comunitate, respectiv, fiecare unitate de învățământ funcționează într-un context specific, măsura se poate propune, argumentat, de către unitatea de învățământ aflată în situația respectivă, consiliului de administrație al inspectoratului școlar, spre aprobare.

            Prin urmare, ținând cont de atribuțiile care îi revin, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov nu poate decide trecerea generalizată/nediferențiată a unităților de învățământ din județ la învățarea în sistem online.

            Menționăm că, la această dată, situația școlilor care funcționează în sistem online la nivelul județului Ilfov este următoarea: dintr-un total de 25 unități în care sunt suspendate cursurile față în față, 18 unități au trecut la învățarea în sistem online în contextul art. 3 alin 2 din ordinul comun și 7 unități în conformitate cu art. 6 alin 2, adică trecerea cursurilor în sistem online s-a produs prin atingerea pragului de 50% din totalul grupelor/claselor în care s-a suspendat activitatea cu prezența fizică din cauza îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Noutăți

Autentificare